Växtdatabasen!

Movium Plantarum innehåller över 1200 lignoser och närmare 2 000 perenner och andra örtartade växter. Precis som tidigare presenteras växterna med texter, bilder, filmer och ljudfiler samt unika sökmöjligheter på växternas egenskaper.

 

Välkommen!

Abies concolor
coloradogran
Henrik Sjöman
Filmfotograf: Johani Karonen
Pseudotsuga menziesii
douglasgran
Ola Melin
Filmfotograf: Johani Karonen
Ilex x meserveae
blå järnek
Karin Svensson
Filmfotograf: Johani Karonen
Spela ljudfil
Corylus avellana
hassel
Leo Sjölund
Fakta: Kenneth Lorentzon, SLU Movium
Spela ljudfil
Cercidiphyllum japonicum
katsura
Leo Sjölund
Fakta: Kenneth Lorentzon, SLU Movium
Spela ljudfil
Acer tataricum ssp. ginnala
ginnalalönn
Leo Sjölund
Fakta: Kenneth Lorentzon, SLU Movium
Aktuellt
Bli prenumerant

Just nu: Vi uppdaterar E-plantorna på Movium Plantarum med bilder och nya växter i samarbete med E-planta. Beräknas vara klart i januari 2024.

Vill du prenumerera på Movium Plantarum? Här hittar du allt du behöver veta för att bli prenumerant.

Läs mer


Beskrivning och användarhandledning
Om Movium Plantarum
I pdf-dokumentet här följer en beskrivning av ställningstaganden och definitioner för de olika begrepp som använts för insortering av växternas olika egenskaper. Kännedom om de definitioner som använts är en förutsättning för såväl problemformulering inför urval som för en korrekt tolkning av resultatet.
Movium Plantarum är en växtdatabas som bygger på 'Svensk Dendrologi' som togs fram på 1990-talet och såldes på CD-skiva fram till 2009. Nu är den en webbaserad prenumerationstjänst med fler växter, mer information i form av bland annat bilder, filmer och ljudfiler och med möjligheter till självstudier under rubriken "Studium". Ambitionen är att utveckla innehållet med fler växtslag och att ständigt komplettera med fler bilder och mer växtfakta. Movium Plantarum kommer alltid att utvecklas och blir aldrig färdig!

Läs mer

Studium
Använd Studium för att öva på växtnamn och bli bättre på att identifiera växter. Du har möjlighet att skapa egna växtlistor som komplement till färdiga växtlistor från SLU:s kurser.